Leírás
A Pakmaya Doughnut Premix ideális megoldás a pihe-puha, légies textúrájú és autentikus ízű fánkok elkészítéséhez. Kifejezetten a sütő- és cukrásziparban dolgozó szakemberek számára kifejlesztett keverék biztosítja az állandóságot, a kiváló minőséget és az egyszerű elkészítést.
Előnyök:
Biztosítja a késztermék egyenletes minőségét;
A fánkok nem tartanak vissza felesleges olajat sütés közben;
A fánkok felülete stabil marad;
A középpontban "rövid harapás" van;
Lapítás után a fánkok visszanyerik eredeti formájukat;
Lehűlés után a fánkok tölthetők anélkül, hogy elveszítenék alakjukat vagy állagukat;
A fánkok optimális csomagolási körülmények között akár 7 napig is megőrzik frissességüket;
Ajánlott recept:
1 kg fehér búzaliszt 550/480
250 g Premix fánk
6 g Pakmaya friss élesztő
500-520 ml víz
80 ml olaj
Módszer:
Keverjük össze az összes hozzávalót 6 percig alacsony fordulatszámon, majd további 8 percig magas fordulatszámon, amíg a tészta kellően gyúrható és rugalmas lesz. Az így kapott tésztát 10 percig pihentetjük, majd 60-65 g-ra osztjuk és formázzuk. A fánkokat 35°C-on és 75-80%-os relatív páratartalom mellett 50-60 percig sütjük. A fánkokat 10-20 percig szobahőmérsékleten hagyjuk, amíg a tészta vékony kérget képez. A fánkokat 170-180°C-ra melegített olajfürdőben 4 percig (2 perc + 2 perc) sütjük.
Összetevők: cukor; tejsavópor; fehér búzaliszt 650; búzaglutén; búzaglutén; tojásfehérje por; jódozott só; szójaliszt; kelesztőanyagok: nátrium-hidrogénkarbonát, dinátrium-difoszfát; emulgeálószerek: mono- és diacetil-borkősav észterei zsírsavak mono- és digliceridjeivel*; nátrium-sztearoil-2-laktilát (0.6%); zsírsavak mono- és digliceridjei; vanília aroma; színezék: béta-karotin; lisztkezelő anyagok: aszkorbinsav, cisztein; enzimek.