Leírás
Élelmiszer-minőségű szilikonszőnyeg domborműves díszítésű munkalapok vagy sávok kivitelezéséhez. Ideális speciális mintákkal ellátott felső vagy peremdíszítések megvalósításához. Egyetlen művelettel, sütéssel vagy fagyasztással, a szőnyeg dombornyomott mintázatának köszönhetően egy vagy 2 színű, dombornyomott díszítésű csíkokat vagy munkalapokat kaphat. A szőnyeg méretei: 58,5 x 38,5 x h 0,85 cm Jellemzők: - a szélén keskeny horonnyal rendelkezik egy 60x40 cm-es rozsdamentes acélkeret rögzítéséhez; - sütőben és sokkfagyasztóban (sütés és fagyasztás) egyaránt használható; - -60°C és +230°C közötti hőmérsékletet bír; - 60x40 cm-es tálcákkal használható. Az ilyen típusú alátétek felhasználhatók: - 60x40cm-es, magas peremű tálcákban vagy rozsdamentes acélkeretben kialakított és fagyasztás után porciózott félfagyasztott termékekhez; - tekercsek vagy terrine-ek díszített tetejéhez; - egyadagos vagy sütemények széleinek díszítésére szolgáló sült tekercscsíkokhoz; - különböző gasztronómiai termékekhez... Hogyan használjuk vékony csíkok vagy tekercsek vékony tetejének elkészítéséhez: 1. Használjuk a következő módon. Helyezze a szőnyeget egy 60x40 cm-es tálcára (a könnyebb munkavégzés érdekében ideális egy perem nélküli tálca használata); 2. A puha, kevés ételfestékkel vagy kakaóval színezett tésztát terítsük el éppen a szőnyeg mintája által kialakított üregek belsejébe. Ezután egyenletesen terítsük el, ügyelve arra, hogy a tészta a minta minden részletére kerüljön. A felhordás után tisztítsa meg a felületeket; 3. Tegye a szőnyeget a fagyasztóba vagy a sokkoló fagyasztóba körülbelül 5 percre; 4. Alkalmazza a szőnyegre, és terítse el a második réteg lágy tésztát, más színben, egyenletesen a szőnyeg teljes felületén; 5. Helyezze a tálcát és a sütőlemezt a sütőbe. Süssük 220 fokon, kb. 10/12 percig (a hőmérséklet és a sütési idő tájékoztató jellegű). 5. Süssük a tésztát 220 fokon. Kihűlés után helyezze a szőnyeget arccal lefelé sütőpapírra, szilikonszőnyegre vagy munkalapra, és óvatosan vegye ki a termékből. A megsült sütőlemez teljes egészében a munkalapon marad. 6. Vágjon ki/vágjon ki a kívánt szélességű csíkokat, és helyezze fel a sütemények, cupcake-ek, egyadagos desszertek szélére... Hasonlóan dolgozzon a félkész termékeknél, a fagyasztást igénylő készítményeknél.